maandag 3 januari 2011

013





Woensdag 6 oktober stond voor het Culture For Life (CFL) programma een bezoek aan het BKKC en aan 013 gepland. Beiden zijn gevestigd in Tilburg.

Fieldtrip 013

In Tilburg is naast het BKKC ook 013 gevestigd. Dit is een bekend poppodium, waar grote en kleine artiesten optreden. Denk hierbij aan namen zoals Snoop Dogg, Alain Clark en Kruger. Verschillende genres komen hier aan bod.
Binnen dit poppodium hebben zij verschillende zalen; Kleine Zaal, Dommelsch Zaal en de Batcave.
Op het moment dat wij de rondleiding kregen werd er druk geverfd, dit geeft al aan dat vernieuwing iets is waar 013 rekening mee houdt. Alles kreeg een nieuwe frissere look omdat dat de stijl is die nu aanslaat bij het publiek. Het is goed om hierin mee te gaan om zo de juiste sfeer te creëren bij de bezoeker.

Ook werd met deze trend meegegaan in de ‘Batcave’. Hier zou het minder donker gaan worden en de zaal zou een andere naam krijgen. Dit geeft aan dat ze meegaan met de huidige trends. Tegenwoordig wil men het lichter hebben en meer ontspannen in plaats van het rauwe donkere. Dit vind ik een positief punt.

Naast de rondleiding door de zalen kregen wij ook backstage een hoop te zien, onder andere de kleedkamers van de kleine en grotere bands, de keuken en de oefenruimtes. Bij de kleedkamers werd de tip gegeven dat je moet zorgen dat hun ‘eisenpakket’ in orde is. Wanneer er bijvoorbeeld gevraagd wordt om een 30 jaar oude wijn is het belangrijk om ervoor te zorgen dat dit ook daadwerkelijk aanwezig is. Wanneer er dan iets anders tegen zit of misgaat kan de artiest/band daar meer begrip voor opbrengen en zijn ze makkelijker te benaderen dan wanneer ze in het begin al bijvoorbeeld de wijn missen.

Wat vrij bijzonder is aan 013 is dat ze in de kelder oefenruimtes en een studio hebben waar bandjes hun nummers kunnen opnemen. In de oefenruimtes staat apparatuur zoals speakers, een drumstel etc. Tegen een kleine vergoeding is er de mogelijkheid voor muzikanten om hier gebruik van te maken. Slechts enkelen mogen ook in 013 optreden.

We kregen een rondleiding en ook hier was een student van de NHTV bij aanwezig. Zij vervulde op dat moment de rol van productiemanager.
Ik heb geleerd dat de rol van productiemanager mij wel aansprak. De studente vertelde hierover en toen een andere student van de MCI Group tijdens mijn studiereis vorig jaar hier ook over vertelde sprak mij dit ook al aan. Hierbij hoort tijdens de voorbereiding bijvoorbeeld het regelen van vervoer, vluchten, hotels etc. En tijdens de uitvoering hoorde in dit geval het aansturen van licht en geluid mensen.

Netwerken is naar mijn mening in de vrijetijdsbranche erg belangrijk, dit werd in 013nogmaals bevestigd. In de muziekbranche worden ‘klanten’ regelmatig mee uit eten genomen om de band ‘warm te houden’.